Warning: Use of undefined constant JSON_UNESCAPED_SLASHES - assumed 'JSON_UNESCAPED_SLASHES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/toneeltje.nl/httpdocs/wp-content/plugins/wordpress-seo/inc/class-wpseo-utils.php on line 1164 Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/vhosts/toneeltje.nl/httpdocs/wp-content/plugins/wordpress-seo/inc/class-wpseo-utils.php on line 1164
Durf te vragen 2019-11-04T22:32:38+02:00

TRAININGEN EN WORKSHOPS


Wat als je de juiste vraag aan de juiste persoon stelt en het onmogelijke mogelijk wordt.

Een groep mensen. Een flip-over. Postits. En een goede vraag. Er is niet veel meer nodig om mensen in beweging te krijgen en dingen sneller te laten lukken.

We denken wel eens dat wij Nederlanders collectief hebben afgeleerd om anderen om hulp te vragen. Hoe dat komt, weten wij ook niet precies. Bij navraag horen we vaak dat mensen met zichzelf hebben afgesproken dat ze ‘het zelf maar moeten oplossen’. En dat kan natuurlijk ook. Er is niks op tegen om veel alleen te doen. Maar als wij moeten kiezen tussen alleen een event organiseren – met alle tijdsinvesteringen, regelwerk en drukte die daarbij komen kijken – of aan mensen vragen wat zij kunnen bijdragen, waardoor het makkelijker te regelen is, dan weten we het wel!

We merken keer op keer dat de tweede manier leuker is, sneller gaat en meer energie oplevert.

Als je hulp mobiliseert, krijg je meer voor elkaar. Helpen helpt.

Een andere vaak gehoorde reden om geen hulp te vragen is dat mensen denken een ander tot last te zijn als ze om hulp vragen. Maar ga voor de grap eens bij jezelf na hoe het voelt als je een ander verder kunt helpen met advies of iets wat je kunt missen.

Goed, toch? Echt, mensen blijken zich over het algemeen beter te voelen wanneer ze een ander kunnen helpen

Mensen vinden het leuk om je te helpen. Door hen niet ‘lastig te vallen’ ontneem je hun feitelijk een kans om jou te helpen én om zich beter te voelen. Dus wat houd je nog tegen om een ander zich beter te laten voelen?

Durftevragen!

Moeilijk is het niet, maar het is ook niet per se makkelijk. Een reden om geen hulp te vragen zou zijn dat mensen pas om hulp willen vragen als ze helemaal helder hebben wat ze willen vragen. Wij merken in de praktijk dat dit klopt, maar het is onze ervaring dat je de hulpvraag makkelijk kunt verbeteren.

In te zetten:

  • Open sessies

Voor iedereen toegankelijke sessie waar je je vraag kunt stellen en kunt meedenken met

anderen. Wat je vraag of ambitie ook is, durftevragen helpt je op weg.

  • Events

Sprekers, Durftevragen met een hele zaal, workshops, plugins en andere varianten voor

events. Ook als je duizend bezoekers hebt is durftevragen een aanrader.

  • Incompany

Samen met je team of afdeling meewerken en -denken aan elkaars vraagstukken.

Doelgericht, energieboost en superverbindend

YOUTUBE KANAAL